Seminar: Kampen om spillemillionerne
Idrættens Analyseinstitut er til efteråret medarrangør af et nordisk seminar om det kommercielle spillemarked, der i stigende grad angriber de statslige spillemonopoler og idrættens indtægtsgrundlag.
Statslige spillemonopoler som Dansk Tipstjeneste, Svenska Spel, Norsk Tipping og Veikkaus i Finland bliver i stigende grad presset af kommercielle bookmakere og kasinoer, der tilbyder spil på internettet og presser hårdt på for at få EU til at sikre yderligere liberaliseringer af det europæiske spillemarked.
Dermed er en stor del af idrættens indtægtsgrundlag truet. Både i Danmark og andre nordiske og europæiske lande er statslige lotterier og spillevirksomheder med til at finansiere landsdækkende idrætsorganisationer, anlægsinvesteringer og elitesatsninger ved siden af andre sociale og kulturelle opgaver.
Netop presset på de statslige spillemonopoler og udfordringen for overskudmodtagerne er to af temaerne, som kommer til debat, når Idrættens Analyseinstitut sammen med Nordisk Journalistcenter og Play the Game inviterer til seminaret ’Kampen om spillemillionerne’ den 3. oktober 2006 i København.
Det samme gør spilleindustriens skyggesider som øget ludomani og flere fiksede kampe inden for bl.a. fodbold.
Danske og udenlandske eksperter
Seminaret henvender sig alle med interesse for de internationale tendenser på spillemarkedet, herunder også journalister, som ofte kan sidde en i dobbeltrolle, når de beskæftiger sig med spillemarkedet. F.eks. er de udenlandske bookmakere flittige annoncører i B.T., Ekstra Bladet og Tipsbladet.
Programmet for seminaret offentliggøres først senere, men flere danske og udenlandske eksperter vil giver deres bud på udviklingen og de mange politiske spørgsmål, der knytter sig til. Blandt andre:
- Hvem bliver vindere og tabere, hvis spillemarkedet liberaliseres?
- Hvor skal pengene til idræt og frivilligt arbejde i givet fald komme fra?
- Kan pressen varetage rollen som objektiv formidler og interessent på én gang?
- Hvem er bedst til at beskytte borgerne mod ludomani og idrætten mod fixede resultater - de private eller de statslige selskaber?
Prisen for at deltage er 1.950 kroner. Programmet for seminaret bliver senere offentliggjort her på siden.