Idan Artikel 17.03.2009

Seminar om idrætspolitik

Institut for Idræt ved Københavns Universitet inviterer til seminar om borgerrettede initiativer inden for idræt, velfærd og sundhedsfremme.

Skrevet af: Ida Hagemann

Hvordan kan idræt og fysisk aktivitet være et middel til sundhedsfremme i kommunerne? Hvordan kan fremtidens folkeskoler blive bedre rustet til at arbejde med samspillet mellem idræt, forebyggelse og uddannelse? Og hvordan dokumenterer og evaluerer man idrætsprojekter som velfærdspolitiske middel? Det er blot et lille udpluk af de centrale spørgsmål, som vil blive debatteret, når Institut for Idræt, Københavns Universitet, slår dørene op til eftermiddagsseminaret ’Idræt, fysisk aktivitet og kommunal velfærd – seminar om borgerrettede initiativer’ torsdag d. 30. april 2009. Seminarets hovedformål er at skabe dialog og udveksle viden på tværs af forskningsverdenen, kommunale forvaltninger og idrættens organisationer. Samtidig er seminaret med til at markere Institut for Idræts 100-års jubilæum, der i den forbindelse har søsat en række formidlingsaktiviteter som seminarer, konferencer og events.

Samfundsfaglige og naturvidenskabelige perspektiver

På seminaret vil oplægsholdere med både samfundsvidenskabelige og naturvidenskabelige tilgange klæde deltagerne på til at udvikle det idræts- og velfærdspolitiske samarbejdet på tværs af kommunale forvaltninger, kommunegrænser, idrætsorganisationer og Institut for Idræt. 

Bl.a. vil professor Bente Kiens og lektor Peter Krustrup i en workshop belyse idrætten som sundhedsfremmende middel og diskutere, hvordan fx kommuner og foreninger kan samarbejde om opgaver inden for sundhed og forebyggelse. Ph.d.-stipendiat Annette Michelsen La Cour og adjunkt Nikolai Nordsborg vil i en anden workshop se nærmere på partnerskaber mellem idrættens organisationer og foreningerne og søge at svare på spørgsmålet om, hvilke partnerskaber der er de mest bæredygtige. Seminaret henvender sig til kommunale beslutningstagere på forvaltningsniveau, der til dagligt arbejder med velfærdspolitiske problemstillinger, og idrættens hovedorganisationer. Tilmeldingsfristen er d. 27. marts 2009.