Idan Artikel 27.05.2014

Seminar om motionsfodbolds sundhedseffekter

Center for Holdspil og Sundhed præsenterer forskningsresultater om fodbolds sundhedsfremmende effekter på et seminar den 4. juni. Forskningsresultaterne indgår samtidig i et særnummer af det videnskabelige tidsskrift Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports.

Skrevet af: Ditte Toft

Den 4. juni afholder Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet seminaret ’Motionsfodbold som forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme’. På seminaret præsenterer en række af centerets forskere resultater af forskning i motionsfodbolds sundhedsfremmende effekter.

Blandt andet indgår præsentationer af resultater fra projekter, der har undersøgt fodboldtræning for kvinder med forhøjet blodtryk, mænd med type-2 diabetes, og mænd med prostatakræft.

Resultaterne fra forskningsprojekterne indgår samtidig i særnummeret ’Football for Health’ af det videnskabelige tidsskrift ’Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports’, der udkommer den 18. juni, og hvor Center for Holdspil og Sundhed har bidraget med i alt 16 artikler.

Tidsskriftet udkommer i forbindelse med VM-slutrunden i fodbold, hvor det internationale fodboldforbund, FIFA, benytter resultaterne fra forskningen som dokumentation for kampagnen ’11 for Health’, der har til formål at bruge fodbold til at skabe fokus på sundhed, uddannelse og medborgerskab.

Læs mere om formidlingsseminaret

 
 

Formidlingsseminaret ’Motionsfodbold som forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme’ finder sted den 4. juni kl. 10-14 på Professionshøjskolen Metropol, Sigurdsgade 26, 2200 København N.

Deltagelse i seminaret er gratis, men tilmelding er påkrævet og bindende.

Læs mere om formidlingsseminaret, herunder program og tilmelding, på Center for Holdspil og Sundheds hjemmeside