Idan Artikel 19.04.2011

Seminar om velfærd og projektkultur

Institut for Idræt ved Københavns Universitet diskuterer foreningsidrættens velfærdspolitiske potentialer på et seminar den 8. juni.

Skrevet af: Søren Bang

Institut for Idræt ved Københavns Universitet er den 8. juni vært for eftermiddagsseminaret 'Idræt, velfærd og projektkultur', der sætter fokus på idrættens muligheder for at løse velfærdsopgaver på bl.a. sundhedsområdet gennem nye projekter og partnerskaber. Seminaret med undertitlen "Fra 'best practice' til 'future practice'" henvender sig især til folk fra kommuner, uddannelsessektoren, sundhedssektoren, idrætsorganisationer og -foreninger, som arbejder med idræts- og sundhedsprojekter i det daglige. Seminaret byder på i alt fire oplæg og en afsluttende diskussion i workshops:

  • Ph.d.-studerende Charlotte Østergaard analyserer udfordringerne ved at agere i en projektkultur.
  • Lektor Laila Ottesen fortæller om implementeringen af motionsfodbold for inaktive grupper i to kommuner.
  • Ph.d. Annette Michelsen La Cour ser på, hvilke metoder der har givet størst udbytte i forhold til at rekruttere og fastholde vanskeligt stillede, overvægtige børn i idrætsforeninger.
  • Endelig spørger ph.d.-studerende Lise Warren Petersen, om eksempelvis kommuner, skoler og foreninger altid har de samme målsætninger, når de søger sammen i partnerskaber.

Seminaret begynder kl. 13.30 og slutter sidst på eftermiddagen. Deltagelse er gratis, men forhåndstilmelding er nødvendig.