Idan Artikel 13.06.2013

Senioridrætskonference: Mellem ironman og stolemotion

Konference: DGI og Idrættens Analyseinstitut sætter fokus på idræt for seniorer på konferencen ’Fremtidens senioridræt – mellem ironman og stolemotion’ i Vejen Idrætscenter, den 3. september 2013.

Artiklen er opdateret den 30. august

DGI og Idan sætter i fællesskab fokus på senioridrættens udfordringer og mange potentialer på konferencen ’Fremtidens senioridræt – mellem ironman og stolemotion’, som afvikles i Vejen Idrætscenter dagen før Idans egen konference ’Idrættens største udfordringer III’ i dagene 4.-5. september.  Antallet af seniorer over 60 år og ældre vil stige kraftigt i de kommende år, og fremtidens ældre vil være langt mere aktive med idræt og motion end tidligere generationer. Samtidig stiller de modne idrætsudøvere mere varierede krav til idrætstilbuddenes indhold og kvalitet og dermed til også til udbyderne af idræt, til de fysiske rammer og til de kommunale politikker på området. Ny forskning tyder på, at senioridræt og en aktiv livsstil kommer til at få større betydning for fremtidens seniorers livsstil og rolle i samfundet, end vi måske forestiller os i dag. På konferencen i Vejen Idrætscenter med forventet over 100 deltagere kan man møde en række af landets førende eksperter i senioridræt og i udviklingen i seniorgruppens livsstil og levemønstre. Få blandt andet hjælp til at lære seniormålgruppen bedre at kende gennem oplæg fra blandt andre lederen for Center for Aldringsforskning Kaare Christensen og livstilsanalytikeren Jørn Duus Hansen. 

Læs praktiske oplysninger længere nede i artiklen. Tilmeld dig online her  Læs det foreløbige, detaljerede program for såvel ’Fremtidens senioridræt – mellem stolemotion og ironman’ og ’Idrættens største udfordringer III’ her. (opdateres løbende, senest opdateret den 30. august 2013).

Se den foreløbige deltagerliste, hvor 115 er tilmeldt pr. den 30. august, her

Ny viden offentliggøres

På konferencen offentliggør Idan notatet ’Fremtidens senioridræt – mellem ironman og stolemotion’. Notatet analyserer de væsentligste udfordringer, potentialer og barrierer på senioridrætsområdet. Notatet går blandt andet tæt på udvikling i seniorernes idrætsaktiviteter og idrætsvaner og bygger på interview med væsentlige aktører på feltet – nu og i fremtiden 

Samtidig udarbejder DGI i samarbejde med organisationens ekspertgruppe på feltet et særligt temahæfte, der går tæt på de praktiske, mentale og fysiologiske aspekter af senioridræt.  Begge temahæfter indgår i konferencematerialet og konferencens samlede program. 

Tæt på aktører og faciliteter

Konferenceprogrammet går ligeledes tæt på kommunernes og faciliteternes rolle i forhold til fremtidens senioridræt og afsluttes med en debat mellem de mange udbydere og potentielle udbydere af senioridræt. Idrætsorganisationer, patientforeninger, kommercielle udbydere, Ældre Sagen og aftenskolerne om, hvordan fremtidens idræt og motion for seniorgruppen kan styrkes.

Tilmelding til konferencen kan ske separat eller sammen med tilmelding til ’Idrættens Største udfordringer III’ den 4.-5. september i Vejen Idrætscenter

Konferencens oplægsholdere

Mød blandt andre følgende oplægsholdere og debattører (alfabetisk rækkefølge efter fornavn): 

  • Udviklingskonsulent Anders Kragh Jespersen, DGI
  • Næstformand Birgitte Nielsen, DGI
  • Analytiker og journalist Ditte Toft, Idrættens Analyseinstitut
  • Udviklingskonsulent Dorthe Lykke Olesen, LOF
  • Livsstilsanalytiker og forfatter Jørn Duus Hansen
  • Aldringsforsker dr. med. Henning Kirk, seniorkonsulent
  • Sundheds- og idrætskonsulent Karin Schulz, Ældre Sagen
  • Professor, dr. med. Kaare Christensen, Syddansk Universitet
  • Ekstern lektor ved SDU og selvstændig konsulent Lis Puggaard
  • Planchef Per Schulze, Lokale og Anlægsfonden
  • Projektleder 55+ Søren Ørgaard, Aalborg Kommune

Målgruppen for senioridrætskonferencen er ikke blot idrættens sædvanlige aktører fra idrætsorganisationer og kommuner, men i høj grad også et bredere felt af patient- eller interesseorganisationer med fokus på seniorer som målgruppe og ønsker om at styrke tilbud om idræt og motion til ældre målgrupper i fremtiden.  Det koster 1.200 kr. at deltage i konferencen. Der er prisfordele ved at tilmelde sig samlet til såvel 'Fremtidens senioridræt’, den 3. september og ’Idrættens største udfordringer III’, den 4.-5. september. 

Tilmelding og praktiske oplysninger

 
 

Tilmelding

Tilmeld dig online her.Praktiske oplysninger om tilmelding, betaling og indkvartering hos Kongreskompagniet, tlf.: 8629 6960 

Tid

Idrættens største udfordringer III: Onsdag, den 4. september kl. 10.00 – torsdag, den 5. september kl. 16.45. DGI og Idans ekstrakonference Fremtidens senioridræt: Tirsdag, den 3. september kl. 10.00-16.30  

Sted

Vejen Idrætscenter, Petersmindevej 1, Vejen (www.vejenic.dk). 

Pris

 

  • Idrættens største udfordringer III, den 4.-5. september: Kr. 3.700,-. Studerende på videregående fuldtidsstudier: Kr. 900,-.
  • Fremtidens senioridræt, den 3. september: Kr. 1.200,-. Studerende ved videregående fuldtidsstudier: Kr. 500,-.
  • Begge konferencer, 3.-5. september: Kr. 4.600,-. Studerende ved videregående fuldtidsstudier: Kr. 1.200,-.

Prisen inkluderer morgenmad og frokost alle dage, fri kaffe, frugt og vand, adgang til fri motion og motionsaktiviteter i Vejen Idrætscenter samt diverse konferencematerialer inkl. bogen ’Danskernes motions- og sportsvaner 2011’. 

Overnatning

Konferencehoteller med tilknyttet gratis shuttlebus: Scandic Kolding og Saxildhus Kolding. Desuden et begrænset antal sengepladser i moderne hytter på Danhostel Vejen Sport ved Vejen Idrætscenter.

Lad bilen stå ved Vejen Idrætscenter. Gratis shuttlebus/fællestransport mellem Vejen Idrætscenter og konferencehotellerne i Kolding alle dage.

Spar ventetid på hotellerne: Overnattende på konferencehotellerne i Kolding kan få udleveret deres værelsesnøgle i konferencesekretariatet i frokostpauserne. 

Overnattende på Danhostel Vejen Sport (100 m fra idrætscentret) kan få udleveret deres nøgle i Vejen Idrætscenters reception. 

Overnatning på Danhostel Vejen Sport er inkl. sengetøj (opredte senge).  

Oplæg

Konferencernes præsentationer kan efterfølgende downloades på www.idan.dk

Yderligere informationer

Praktiske oplysninger hos konferencemanager Maria Suurballe, Idan, tlf. 2020 6838.

Presseakkreditering

Ønsker du at søge presseakkreditering til at dække konferencen, send en e-mail med navn, medie og kontaktoplysninger til Henrik Brandt, tlf. 2921 0972.