Idan Artikel 21.05.2007

Sportsår tager form

Med tildelingen af værtskabet for VM i taekwondo tager et travlt dansk sportsår form i 2009.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

Det internationale taekwondo forbund (WTF) tildelte i sidste uge værtskabet for VM i taekwondo i 2009 til Dansk Taekwondo Forbund og København.

Dermed får København et særdeles travlt efterår, for byen er i forvejen vært for den storstilede kongres og session i den internationale olympiske komité (IOC), hvor der blandt andet er valg til præsidentposten for IOC samt valg af værtsby for sommer-OL i 2016. Ligeledes i 2009 skal Herning være vært for VM i brydning.

Afgørende for WTF’s valg af København var netop signalerne fra mange taekwondo-ledere om at profilere den asiatiske kampsport ved at lægge den i uge 42 – kort efter IOC-sessionen, hvor de mange besøgende internationale sportsledere i København således får mulighed for at opleve sporten. Eneste modkandidat til det danske kandidatur, Aserbajdsjan, trak sig på grund af stemningen for København – Aserbadsjan er ellers en stor taekwondo-nation og sporten nyder høj status i landet, men aserbajdsjanerne regner med at få chancen ved en senere lejlighed.

VM i taekwondo foregår netop nu i Beijing med 1700 deltagere fra 124 nationer. En af udfordringerne for Dansk Taekwondo Forbund i den relativt korte forberedelsesperiode bliver at finde en egnet arena for mesterskaberne (Bella Centret, Ballerup Super Arena, Parken?), lige som DR’s tilbagetrækning fra sportsområdet næppe vil gøre det nemmere for VM i taekwondo at finde en mediepartner, der kan fungere som host broadcaster for mesterskaberne, men her kan det måske komme VM-værterne til gode, at mindre idrætsgrene direkte er skrevet ind i public service-aftalen mellem det kriseramte DR og Kulturministeriet.