Idan Artikel 03.07.2015

Studietur om innovation i breddeidrætten

Idan Forum arrangerer studietur og konference med dialog om innovation i breddeidrætten i Londons olympiske by den 7.-9. december (OBS - Nye datoer).

Skrevet af: Henrik H. Brandt

(Opdateret den 3. juli 2015)Planerne om en studietur for Idrætssektorens Udviklingsforum (Idan Forum) med særlig fokus på de mange socialøkonomiske virksomheder og non-profit aktører, der myldrer frem i den britiske sportssektor, har udviklet sig til et spændende partnerskab med firmaet Sports Marketing Network, London Sport og London Legacy Development Corporation om en studietur i dagene 7.-9. december.

Medlemmerne af Idan Forum inviteres den 8. december til at deltage i konferencen ’Enterprise and Collaboration in Community Sport in London’, som arrangeres af Sports Marketing Network i selve kæmpeskulpturen ArcelorMittal Orbit, der er vartegn for Londons olympiske park. Konferencen indgår i studieturens program. Læs det foreløbige oplæg til konferencen her.

Den danske grundlægger af Sports Marketing Network, Svend Elkjær, er en del af baggrundsgruppen for Idan Forum. Han har indgået et partnerskab med London Sport og London Legacy Development Corporation om at sætte fokus på innovation og udvikling i breddeidrætten i den nye bydel, der er ved at opstå i og omkring det olympiske område i det østlige London.

Idrætstilbud myldrer frem

Samarbejdet bygger i høj grad på en erkendelse hos de lokale myndigheder af, at den nye bydels integration i hovedstaden kræver udvikling af bæredygtige idrætstilbud for lokalbefolkningen i det olympiske parkområde. Sådanne tilbud skal komme fra såvel foreninger som fra andre innovative initiativer som socialøkonomiske virksomheder, trusts og kommercielle udbydere. Det myldrer frem med idrætstilbud i området, og deltagerne i studieturen får lejlighed til at møde nogle af de mest spændende projekter for forskellige målgrupper i det østlige London.

Samtidig har det været af stor interesse for såvel London Sport, som er den samlende organisation for idrætten i London-området, som for London Legacy Development Corporation at få besøg af det danske netværk til konferencen den 8. december. Danmark har et godt ry som breddeidrætsnation, og såvel Idan Forum som de engelske partnere håber, at der kan opstå en frugtbar og inspirerende dialog, når de engelske og de danske aktører fra idrætssektoren mødes til november.

En del af Idan Forum

 
 
Studieturen til England er en del af aktiviteterne i det nye Idan Forum. Medlemskabet dækker deltagelse i selve konferencen og det omfattende program på turen i dagene 7.-9. december, mens rejse/ophold er for deltagernes egen regning. Nærmere detaljer om programmet følger. Læs mere om Idan Forum her.
Se program for konferencen’ Enterprise and Collaboration. The way forward for community sport and physical activity in London’ den 8. December. Konferencedeltagelsen er en del af studieturen.