Idan Artikel 15.11.2005

Teleselskaber ind i spillekrig

Italien vil trække telefonselskaber og internetudbydere ind i krigen mod udenlandske bookmakere ved at lukke internettet af for bookmakere uden licens.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

Det italienske parlament arbejder i forbindelse med finansloven for 2006 med en stramning af spillelovgivningen, som pålægger telekommunikationsbranchen og internetudbydere at lukke for adgang til udenlandske spiludbydere, som optræder på en særlig sort liste.

Ideen er en stramning af den hårde krig i Italien mellem spiludbydere med italiensk licens og udenlandske bookmakere, som opererer fra andre EU-lande med tjenester rettet mod det italienske marked.

Den 2. november klagede en række spiludbydere fra EU-lande til EU-Kommissionen med påstand om, at de italienske regler udgør hele fem brud på rettighederne i EU’s indre marked.

Den såkaldte Gambelli-sag ved EF-Domstolen såede tvivl om, hvorvidt den italienske stat reelt forsøgte at begrænse spiludbuddet med en lovgivning, som gav tusindvis af små nationale operatører licens på det italienske marked. Sagen var anlagt af den britiske bookmakerkæde, Stanley Leisure, fordi flere kædens spillekiosker i Italien var blevet lukket.

Dansk retssag

 Også i Danmark kører en retssag anlagt af Ladbrokes mod staten og det danske spillemonopol vedrørende forbuddet mod at udbyde og annoncere for spil hos bookmakere uden dansk licens. Den danske lov forbyder dog ikke spillerne at købe væddemål hos udenlandske udbydere via internettet.

EU Kommissionen forventes i nær fremtid at offentliggøre en undersøgelse af de eksisterende spillelovgivninger og retslige konflikter i alle 25 EU-lande i en konflikt, der handler om store milliardbeløb på spillemarkedet.