Idan Artikel 14.05.2009

Temadag om fysisk aktivitet

SUHR’S sætter dårlig livsstil og manglende fysisk aktivitet blandt børn til debat på en temadag i slutningen af maj.

Skrevet af: Ida Hagemann

Hvordan kan børn lege sig til en sundere livsstil med mere fysisk aktivitet? Og hvordan ser fremtiden ud, hvis det stigende antal af overvægtige børn ikke bremses? Det er et par af de centrale spørgsmål, som vil blive debatteret, når SUHR’S Professionshøjskolen Metropol slår dørene op til temadagen ’Move for kids – har de lært at sidde stille?’ den 27. maj i København. Temadagen udspringer af verdenssundhedsorganisationen WHO’s initiativ ‘Move for Health’, hvis formål er at øge indsatsen for at redde de cirka 600.000 europæere, der hvert år anslås at dø tidligere på grund af for lavt fysisk aktivitetsniveau.

Bredt program

På dagen vil eksperter fra forskningsverdenen, WHO, Det Nationale Forebyggelsesråd, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Ballerup Kommune og Forebyggelseskommissionen komme med teoretiske og praktiske indlæg inden for temaer som: 

  • Fremtidens motionsformer 
  • Konsekvenser af inaktivitet blandt børn og unge 
  • WHO’s markedsførings- og sundhedsstrategier 
  • Forebyggelseskommissionens netop offentliggjorte anbefalinger 
  • Den nationale indsats for at forlænge danskernes levetid 

Temadagen, der består af forelæsninger, fysiske aktiviteter og workshops, henvender sig til alle interesserede og finder sted fra kl. 9.30-16.00 i SUHR’S lokaler, Pustervig 8, København K. Tilmeldingsfrist senest den 18. maj.