Idan Artikel 08.06.2018

Tværkommunalt samarbejde skal styrkes

Danske Sportsfaciliteters Brancheforening skifter navn til Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark for at skærpe den idrætspolitiske profil. Åbningen markeres med en ambitiøs konference om tværkommunalt samarbejde på facilitetsområdet.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

Når Danske Sportsfaciliteters Brancheforening den 18. juni skifter navn til Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark og skærper profilen for at få en mere aktiv rolle som høringspart på facilitetsområdet, markeres hamskiftet med et ganske bastant slag for bedre tværkommunalt samarbejde på facilitetsområdet:

”Danske Kommuner smider millioner væk på idrætsbyggeri, hvor samarbejde på tværs af kommunegrænserne kunne skabe mere idræt for de samme penge,” lyder den kontante melding fra brancheforeningen inden konferencen ’Idrætsfaciliteter på tværs af kommunegrænser.’

Konferencen finder sted i Odense Idrætspark den 18. juni kl. 10.00-14.30. Umiddelbart efter konferencen afvikles den ekstraordinære generalforsamling, der vedtægtsmæssigt fuldbyrder navneskiftet til Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark. Foreningen får fremover en mere politisk profil med markante lokalpolitikere på vej ind i bestyrelsesarbejdet sammen med ansatte fra idræts- og fritidsansatte. Ambitionen er at blive ’den oplagte høringspart’ i forhold til investeringer i idrætsfaciliteter.

Konferencen om forbedret tværkommunalt samarbejde kommer bredt rundt om potentialerne for at spare penge og skabe bedre muligheder for borgerne gennem tværkommunale samarbejde om såvel elitefaciliteter, events og naturområder som mere specialiserede faciliteter.

Blandt oplægsholderne er rådmand for By- og Kultur i Odense, Jan Jegind, direktør for superliganedrykkerne Silkeborg IF, Kent Madsen, samt en række andre repræsentanter for DIF, udendørsidrætten, kommuner og idrætsfaciliteter.

Tilmelding til konferencen er åben indtil den 12. juni.