Udstilling om dansk idræts historie
På Greve Museum går udstillingen ’Hvad er målet? Idræt i Danmark før og nu’ tæt på udviklingen i dansk idræt gennem tiden.
Frem til maj danner Greve Museum rammen om en udstilling, som ser nærmere på den danske idræt gennem tiden. Med bl.a. film, billeder og lyd belyser udstillingen idrættens indflydelse i det danske samfund. Udstillingens omdrejningspunkt er en række temaer inden for idrætten. Blandt emnerne, som udstillingen går tæt på, er ’Idræt og videnskab’, som handler om forståelsen af folkesundhed, ’Idræt og politik’, som handler om velfærdspolitik, og ’Land og by’, som handler om forskellene i organiseringen af idræt mellem landet og byen. Men det er ikke kun idrætsaktiviteterne og deres effekt, der er i fokus. Udstillingen går også tæt på de mange sociale aktiviteter, som også har været og er forbundet med idrætsaktiviteterne og foreningerne i Danmark, f.eks. bal, andespil og juletræsfester.
Oplæg om idrættens historie
I forbindelse med udstillingen afholder museet kulturaftner, hvor det er muligt at høre oplæg, der omhandler dele af den danske idrætshistorie.
Den 9. november er det muligt at høre mere om, hvordan idræt blev til sundhed, når professor ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, Jørn Hansen, holder oplæg. Den 14. december er det så foreningsidrættens udvikling og udfordringer, som professor ved Institut for Idræt på Syddansk Universitet, Bjarne Ibsen, vil fortælle mere om. Begge arrangementer foregår kl. 19 på Greve Museum, og der er gratis adgang.