Idan Artikel 02.10.2006

USA forbyder spil på internettet

Den amerikanske kongres har vedtaget en lov, der forbyder spil på internettet, som involverer penge. Aktierne i en række internetspilleselskaber er styrtdykket.

Skrevet af: Ida Hagemann

Inden to uger forventes det ifølge den engelske avis The Guardian, at præsident George W. Bush underskriver en lov, som gør det illegalt at anvende kreditkort i forbindelse med online-spil.

Den nye lov, som er vedtaget af Kongressen, har store konsekvenser for spilleselskaberne på internettet. Flere af de største aktører, heriblandt PartyGaming og 888, vil være tvunget til at suspendere deres forretning på det amerikanske internetmarked.

Ulovliggørelsen af internetspil om penge har sat sit tydelige præg på aktiemarkedet. Aktierne i 888 faldt med 45 procent her til morgen, PartyGaming faldt med over 50 procent og Sportingbet oplevede et dyk på mere 60 procent.

Internetspilleselskaberne vil fortsætte aktiviteter

PartyGaming udtaler til The Guardian, at loven vil gøre det direkte umuligt at operere i USA, både på kortere og længere sigt. Men samtidig understreger spilleselskaberne, at de trods den nye lov har en betydelig omsætning uden for USA’s grænser, hvilket fortsat muliggør en profitabel forretning for spilleselskaberne.

Direktøren for PartyGaming, Mitch Garber, mener, at det ikke kan være deciderede forbud, men derimod juridiske reguleringer og rammer, som bør danne grobund for vedvarende og holdbare løsninger.

Desuden påpeger Garber, at online spil i forvejen er populær underholdning for flere millioner mennesker, og at PartyGaming fortsat ønsker at øge deres forretning på internettet trods ulovliggørelsen af internetspil i USA.

På konferencen ’Den store nordiske spilleskrig’ sætter Idan i samarbejde med Nordisk Journalistcenter og Play the Game bl.a. fokus på konflikten mellem private og statslige spilleselskaber.